DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

TÖNGÜL PİDE

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÖNGÜL PİDE
Ödemiş’e has bir lezzet. Bildiğiniz pidelerden biraz farklı, ama güzel ve lezzetli. Eski Ödemiş’in Katırcılar Çarşısı’nda 125 yıldır aynı yerde hizmet veren Töngül pide fırını aile işletmesi şeklinde çalışmakta. Küçücük, gösterişsiz bir mekanı şu an 4. Kuşaktan İsmail Töngül işletmekte. Yemekleriniz az ötede bulunan kahvehanenin önünde servis ediliyor. Bu kadar uzun zamandır ayakta kalabilmesi ise değişik lezzetini hiç kaybetmemiş olmasına bağlı.
Hamuru bildiğimiz klasik pide hamuru şeklinde hazırlanmış ve birkaç saat dinlendirilmiş. Bildiğimiz pide biçiminin biraz daha kısa ve orta kesiminden şişkin olarak hazırlanmakta. İç malzemesinin büyük kısmını Ödemiş salamura tulum peynirimaydanoz, az miktarda kıymadan hazırlamaktalar. Hazırlanan malzeme yumurta eşliğinde iyice karıştırılarak emiştirilmesi sağlanmış. Maydanoz normal pidelerden biraz fazlaca konulmakta. Pide odun ateşinde pişirilmekte.
Fırından çıkan pidelerin üzerine bilinenin aksine az miktarda zeytinyağı sürülmekte.
Pidenin üzerine rendelenmiş Ödemiş tulum peyniriserpilmekte.
Tereyağı
 ise yine bilinenin aksine pidenin üzerine değil bol miktarda altına konulmakta. Tereyağının pidenin altına konulması üzerindeki peynirin nefasetini korumak için düşünülmüş.  İster açık ister kapalı olarak pişirilmekte. Ayrıca başkaca bir pide çeşidi de bulunmamakta. Eğer bir gün yolunuz Ödemiş’e düşerse Katırcılar Çarşısı’ndaki tarihi Töngül pide salonuna mutlaka uğrayın ve hem açık hem kapalı olarak tüketin. Bu arada fiyatı da şaşırtıcı derecede ucuz.
Şimdiden afiyet olsun.